Oferte locuri de munca top

Ajutor de stat pentru construirea unei fabrici

Grupul TeraPlast a primit acordul de finanțare pentru proiectul de înființare a unei unități de producție. Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de euro, iar ajutorul de stat reprezintă 4,9 milioane de euro.

Ajutorul de stat poate fi văzut ca un împrumut fără dobândă pe care compania se angajează să îl returneze în decurs de 5 ani sub formă de contribuții salariale, impozit pe profit și impozite locale, se arată în comunicatul companiei.

Astfel, în urma celor trei proiecte de investiții pentru care a primit acordurile de finanțare, Grupul TeraPlast va contribui la bugetul de stat cu 14,6 milioane de euro. Această sumă reprezintă contravaloarea ajutorului de stat acordat, suplimentară contribuțiilor structurii actuale a diviziei de mase plastice.

Noul proiect presupune construirea unei fabrici în Parcul Industrial TeraPlast din Sărățel, jud. Bistrița-Năsăud și achiziționarea de utilaje de ultimă generație. În noua fabrică vor fi produse sisteme din polietilenă pentru apă, irigații și gaze naturale.

Căminele și țevile din polietilenă fabricate în urma investiției vor dubla capacitatea de producție a liniei de business Instalații a TeraPlast SA, pe aceste grupe de produse.

Proiectul va fi finalizat în februarie 2022 și va crea 80 de noi locuri de muncă.

„Anul acesta am anunțat rezultate record, însă am fost limitați de capacitățile de producție. Faptul că lucrările de infrastructură au accelerat este un semn că în sfârșit România se mobilizează spre îndeplinirea obligațiilor pe care le are. Mai avem mult de lucru până să ajungem la un procent de 99% din populație conectată la apă-canal și gaz, precum vecinii noștri. Avem la dispoziție fonduri suplimentare atât pentru proiecte de apă-canal, cât și pentru irigații. Ar fi păcat că acum când lucrările merg, producătorii români să nu poată răspunde eficient cererii din piață. Investim într-o fabrică nouă, dar odată cu asta investim în dezvoltarea producției românești, în dezvoltarea infrastructurii din România și contribuim la echilibrarea balanței comerciale” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Pentru 2020, Grupul TeraPlast estimează o cifră de afaceri consolidată de 225 milioane de euro, cu 12% mai mult decât în 2019.

Divizia de mase plastice a Grupului va înregistra un profit net de patru ori mai mare decât în 2019, ajungând la 9 milioane de euro în 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus