Oferte locuri de munca top

Ajutor de stat pentru 19 proiecte de investitii

Vor primi ajutor de stat 19 proiecte de investiții, aprobate până astăzi, în cadrul schemei de ajutor de stat H.G. nr.807/2014 pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Valoarea totală se ridică la aproximativ 6,36 miliarde lei.

Prin realizarea investițiilor pentru care au fost aprobate cele 19 acorduri pentru finanțare vor fi susținute domenii de activitate precum: industria auto, industria materialelor de construcții, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activități de asistență spitalicească, fabricarea produselor din cauciuc.

”Fondurile destinate schemei de ajutor de stat pentru investițiile cu impact major în economie sunt aproape epuizate, mai avem disponibile doar 100 de milioane. Începem lucrul la următoarea alocare”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Aceste investiții vor genera peste 3 827 de noi locuri de muncă, iar contribuțiile directe la dezvoltarea regională prin plata de taxe și impozite se ridică la 3 miliarde lei.

Contract rutier de 24 mil euro, cu o singura oferta

”Nici nu am ajuns la jumătatea anului și suntem aproape de epuizarea fondurilor către companiile care au aplicat și s-au dovedit a fi eligibile”, a subliniat ministrul Câciu.

Ministerul Finanțelor va începe procesul de elaborare a unei noi scheme de ajutor de stat care va fi valabilă în perioada 2024-2026, pe aceleași principii de sprijin al susținerii creșterii productivității locale și regionale. Este așteptat doar noul regulament în materie de ajutor de stat de la Comisia Europeană.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus