Oferte locuri de munca top

Ajustari de preturi pentru toate proiectele de drumuri, regenerare urbana si eficienta energetica

Pentru toate proiectele de infrastructură de transport, regenerare urbană și eficiență energetică va fi posibilă ajustarea prețurilor necesare actualizării costurilor investiției în contractele de achiziție publică.

Această modificare face parte dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență.

Astfel va fi adusă o completare prin care pentru noile proceduri de atribuire, beneficiarii fondurilor externe nerambursabile vor putea include în documentațiile de atribuire a contractelor de lucrări formula de ajustare, în cazul în care acestea au ca obiect proiecte de infrastructură de transport de interes local, județean, național sau european. Același lucru va fi valabil și pentru proiectele de regenerare urbană și pentru proiectele de eficiență energetică și de dezvoltare a infrastructurii în educație.

Castigator desemnat pentru contracte de sute de milioane de euro, contestat

În prezent, o Ordonanță de Urgență permite deja acest lucru pentru infrastructură majoră de apă – apă uzată, deșeuri, rețele sau sisteme centralizate de termoficare.

Totodată, elementele de cost semnificative pentru proiectele de infrastructură de transport de interes local și județean, precum și pentru proiectele de regenerare urbană și pentru proiectele de eficiență energetică și de dezvoltare a infrastructurii în educație, vor fi stabilite în număr de maximum 10 pe fiecare categorie de proiect de infrastructură prin ordin al ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și al ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

 

 

Descărcați aici

Login Required

 

Nou perimetru pentru exploatarea nisipului si pietrisului, in terasa Dunarii

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus