Oferte locuri de munca top

Afacerile din comertul cu amanuntul sunt in crestere

Cifra de afaceri a firmelor din comerțul cu amănuntul (cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor) a fost mai mare în aprilie față de aceeași lună de anul trecut, după cum arată datele furnizate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, volumul a crescut atât ca serie brută cu 14,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,5%.

Ca serie ajustată s-a înregistrat o creștere pe ansamblu datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+14,4%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,9%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,4%).

Aprilie 2024 comparativ cu martie 2024

Volumul cifrei de afaceri a crescut, pe ansamblu, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă, cu 0,8%, serie ajustată, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,3%) și la vânzările de produse nealimentare (+0,7%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,2%.

Perioada 1.I-30.IV.2024 comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2023

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 8,5% (serie brută), datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+14,8%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,7%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,9%).

De asemenea, cifra de afaceri, serie ajustată, a creccut, pe ansamblu, cu 6,5%.

Peste 11 mii mp spatii de depozitare noi, pregatite de un trader de cereale

Aceasta datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+12,2%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,1%).

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus