Oferte locuri de munca top

Aeroportul Satu Mare a primit finantare pentru modernizare

După ce o primă licitație a fost anulată pentru ”abateri grave de la prevederile legislative” o a doua licitație a fost lansată pentru atribuirea proiectării și execuției

lucrărilor de reabilitare și modernizare a infrastructurii Aeroportului Satu Mare.

Acest proiect a primit finanțare de 88 de milioane de euro din fonduri europene, contractul fiind semnat de către ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu și directorul Aeroportului, Mihai Pătrașcu.

Sumele sunt asigurate din fonduri europene (FEDR) și completate din alocări de la bugetul de stat și 2% din bugetul local al Județului Satu Mare.

Oferta reanalizata pentru un contract de aproape 127 mil euro

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba a adăugat: ”Județul a lansat deja procedura de achiziție publică pentru această construcție, iar constructorii au termen până la jumătatea lunii octombrie (17.10.2022) pentru depunerea ofertelor. Termenul de finalizare a lucrărilor de construcție este sfârșitul anului 2023.”

Principalele obiective ale proiectului de reabilitare și modernizare sunt: realizarea unui terminal nou și extinderea terminalului existent, reabilitarea pistei, extinderea platformei de îmbarcare, achiziția de echipamente moderne pentru activitățile aeroportuare pe timp de iarnă.

Conform ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, contractele de finanțare sunt împărțite astfel:

* 365 milioane de lei vor fi folosite pentru:

– realizarea unui terminal nou și extinderea terminalului existent

– reabilitarea pistei

– extinderea platformei de îmbarcare

– echipamente moderne pentru activitățile aeroportuare pe timp de iarnă.

* 68 de milioane de lei este finanțarea dedicată îmbunătățirii condițiilor de siguranță și de securitate pe Aeroport:

– va fi construit un drum perimetral cu o lungime de peste 8 km

– vor fi instalate echipamente moderne pentru efectuarea controlului de securitate

– vor fi achiziționate o autospecială de intervenție și o ambulanță.

Nou complex hotelier va fi dezvoltat de catre un investitor local

Ambele proiecte trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor.

Prima licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și modernizare a Aeroportului Satu Mare a fost anulată din cauză că: ”abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Entitatea contractantă decide anularea procedurii de atribuire în baza prev. art. 225 alin.(1) lit.c) din Legea nr.99/2016 întrucât au fost încărcate în mod eronat documente cu o versiune în lucru a documentației de atribuire și nu cea finală, respectiv au fost observate erori în anunțul de participare operate și publicate care nu sunt corelate cu documentele încărcate în SEAP, erorile amintite în ambele cazuri apar la cerințele cu privire la capacitatea profesionala- experiența similară”.

Sus