Oferte locuri de munca top

Aeroportul International Craiova primeste finantare europeana

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul privind extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Craiova, demers ce include construirea unui nou terminal pentru pasageri.

Finanțarea este în valoare totală de aproximativ 97 de milioane de euro și va fi asigurată din fonduri europene.

Demersul include 21 de obiective de investiții, cel mai important fiind noul terminal de pasageri, o clădire cu subsol, parter și etaj, cumulând o suprafață desfășurată de 27.547 mp și care va asigura o capacitate de procesare de 1.933.186 de călători pe an.

Proiectul mai urmărește realizarea unei noi platforme de îmbarcare-debarcare, a uneia pentru degivrarea aeronavelor, precum și a două căi suplimentare de rulare.

De asemenea, va fi amenajată o parcare auto cu o capacitate de peste 270 de locuri și va fi asigurată dotarea cu utilaje aeroportuare, echipamente și sisteme de control.

23 de proiecte, cu finanțare europeană

În prezent, Consiliul Județean Dolj implementează 23 de proiecte cu fonduri europene, în valoare totală de peste 300 de milioane de euro.

De asemenea, are în pregătire alte 35 proiecte, care vor fi depuse în următorul exercițiu financiar.

Deoarece investitori străini au solicitat terenuri, au fost demarate procedurile pentru înființarea celui de-al treilea parc industrial din județul Dolj

Împreună cu Universitatea din Craiova va fi implementat un proiect pentru crearea celui mai mare parc tehnologic IT din această parte a României, care se va întinde pe o suprafață de 24.000 mp, aflată în centrul Craiovei.

Peședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a declarat că va fi construit și un terminal intermodal la aeroport, proiect prins în programul de guvernare. Obiectivul specific al proiectului este de a lega transportul aerian de mărfuri cu cel rutier și cel feroviar, iar, mai departe, cu posibilitatea legării de porturile dunărene de la Calafat și Bechet.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus