Oferte locuri de munca top

Aeroportul din Tulcea va fi modernizat cu bani europeni

Contractul de finanțare pentru modernizarea Aeroportului „Delta Dunării” din municipiul Tulcea a fost semnat de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu,  președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și directorul general al aeroportului, Vâlcu Stoian.

Investiția de 180 de milioane de lei constă în dezvoltarea unui terminal de pasageri modern și acces la facilități pentru aeronave conform standardelor europene.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat: ”Contractul a fost semnat în luna august, iar lucrările trebuie să fie finalizate până în luna decembrie 2023.”

Contractul pentru asistență tehnică și execuție lucrări a fost atribuit singurului ofertant la procedura de achiziție publică, și anume asocierea Concelex (lider) – Consteel Company SRL. Valoarea contractului este de 136.018.502 lei fără TVA, față de valoarea estimată de circa 143 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este de 78 luni.

Care sunt planurile de dezvoltare a unui aeroport

Finanțarea va fi făcută prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Proeictul prevede modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973), dar și în construirea platformei dedicată activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave.

Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf).

Vor mai fi modernizate:

* Platforma de îmbarcare – debarcare APRON 1

* Calea de rulare Charlie (TWY C) cu poziție izolată

* Suprafața nivelată a benzii caii de rulare

* Suprafața de deservire cu echipamente handling

* Drumurile de acces

* Parcarea auto.

Noua unitate medicala, de peste 174 mil euro, din bani europeni

Pe lângă suma asigurată prin fonduri europene (FEDER), la finanțarea acestui proiect vor mai fi alocate sume din bugetul de stat și din cel al Consiliului Județean Tulcea.

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a transmis: ”S-au depus eforturi considerabile pentru a spori conectivitatea județului nostru pe toate căile posibile, rutier, naval și aerian. Un aeroport nu înseamnă doar o pistă și o clădire, așadar Aeroportul Delta Dunării, Podul peste Dunăre și Portul Tulcea sunt cele trei proiecte curajoase prin care conectăm mai bine Tulcea la România și la Europa“.

Un comentariu;

  1. Claudiu said:

    Bună caut de muncă în domeniul construcții meseriaș cunosc diferite meseri care le practic și acum sudură monari confecții metalice și alte pus gresi izolați zidari rigip telefon 0728 574 420

Sus