Oferte locuri de munca top

Aeroportul Delta Dunarii: noi lucrari de modernizare de peste 126 mil lei

Mai multe lucrări de modernizare urmează să fie executate la Aeroportul „Delta Dunarii” Tulcea.

În acest sens, Regia Autonomă care administrează aeroportul,a lansat recent o procedură de achiziție publică în vederea atribuirii contractului de modernizare și extindere a terminalului de pasageri. De asemenea, contractul scos la licitație prevede și modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare și a căii de rulare Alfa (construite in 1973), precum și construirea unei platforme dedicată activităților de degivrare/antigivrare aeronave.

Valoarea estimată a contractului de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări este de peste 125,6 milioane lei, fără TVA.

Finanțarea este prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Conform Studiului de Fezabilitate, realizat de asocierea Aero Project SRL cu Geo Arc SRL, sunt șapte sectoare de lucrări, anume:

Sector 1 – Terminal de pasageri: Suprafața construită = 4.176 mp; Suprafața desfășurată = 8 .630 mp; Capacitate procesare: 190 pasageri/ora de vârf.

Sector 2 – Drumuri de acces: 2.695 mp;

Sector 3 – Parcări auto: 3.938 mp., 101 locuri de parcare;

Sector 4 – Extindere platforma de îmbarcare – debarcare APRON 1: 8.691 mp;

Sector 5 – Cale de rulare Charlie (TWY C) cu poziție izolată: 4.060 mp;

Sector 6 – Amenajarea suprafeței nivelate a benzii căii de rulare: 2.101 mp;

Sector 7 – Suprafață deservire echipamente handling: 1.262 mp.,

Durata contractuală este de 81 de luni din care:

1) Perioada de proiectare – 3 luni de la emiterea Ordinului Administrativ de Începere, constând în elaborare documentatii tehnice pentru obtinere avize/acorduri/autorizatii D.T.A.C., P.A.D., P.O.S., documentatie aviz – Scenariu la Incendiu și Securitate, Proiect Tehnic de execuție (PT), Detalii de executie (DDE), Caiete de sarcini, aviz Autoritatea Aeronautică Civilă Română (A.A.C.R.) faza P.T.;

2) Perioada asistență tehnică din partea proiectantului pe durata execuției lucrărilor cât și pentru participarea proiectantului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuţie, avizat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii – 18 luni, care incepe de la momentului finalizarii perioadei de proiectare si obținerii Autorizației de Construire,

3) Perioada de executie a lucrărilor– 18 luni, care începe de la momentului finalizarii perioadei de proiectare si obținerii Autorizatiei de Construire,

4) Garanția lucrărilor – minim 60 de luni.

Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”, iar factorii de evaluare a ofertelor depuse sunt perioada de garanție suplimentară a lucrărilor (10%), prețul ofertei (60%), și durata de sistare totală a activităților pe aeroport (30%).

Termenul limită de depunere a ofertelor este 31 ianuarie 2022.

Aeroportul ”Delta Dunarii” Tulcea este situat la 15 km sud față de Municipiul Tulcea, accesul realizând-se direct din drumul european E87 (DN 22) Tulcea – Constanîa, aeroportul aflându-se poziționat la circa 2 km spre vest de acesta.

Aeroportul dispune de un terminal de pasageri, compus din terminal plecări și terminal sosiri, cu o suprafață construită de 1058 mp și o suprafață desfășurată de 1291 mp. Deși anumite servicii precum controlul pașapoartelor, numărul porților de îmbarcare și sala de așteptare de la porțile de îmbarcare pot procesa aproximativ 80 pasageri pe ora, traficul maxim este restrictionat de suprafața terminalului de plecări care poate procesa un numar maxim de 24 pasageri pe ora.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus