Solplanet x AeroFix

Aeroportul Delta Dunării a primit 15 mil. euro

DSC03229Aeroportul din Tulcea va fi modernizat printr-un proiect fulger care va trebui finalizat până la sfârşitul anului pentru eligibilitatea proiectului prin POR 2007 – 2013.

Proiectul prevede modernizarea suprafeţelor de mişcare pe Aeroportul Delta Dunării şi anume extinderea pistei cu 60 de metri şi lăţirea ei de la 30 la 45 de metri.

De asemenea, investiţia presupune realizarea unor noi acostamente şi a unei serii de implementări U.E. ce ţin de siguranţă. Balizajul luminos va fi adaptat pentru categoria a II-a şi va fi realizarea o bandă transportoare pentru bagajele pasagerilor.

“(…) începând de astăzi aveţi la dispoziţie 15 milioane de euro pentru dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului «Delta Dunării». Sperăm ca împreună cu constructorii să depuneţi toate eforturile în aşa fel încât la 31 decembrie această primă parte asigurată din finanţarea 2007-2013 să fie 100% absorbită, ceea ce creează premisele ca şi următoarea finanţare pe care ne-o asumăm şi care este cuprinsă în partea de Program Operaţional să aveţi, de asemenea, o certitudine că va fi acceptată”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica,  la ceremonia de semnare a contractului de finanțare.

Horia Teodorescu Preşedintele CJ Tulcea a subliniat importanţa strategică a proiectului: “Este vorba de o investiţie de importanţă deosebită privind conectivitatea judeţului cu Europa, cu întreaga lume. Dacă extrapolăm, o dezvoltare a turismului, o dezvoltare economică a judeţului fără conectivitate nu este posibilă. O componentă a conectivităţii este dată şi de legătura aeriană facilă a judeţului Tulcea cu lumea exterioară”.

Valoarea proiectului este de 54 de milioane de lei,  7,1 milioane de lei reprezentând cofinanţarea asigurată de Consiliul Judeţean Tulcea şi Guvernul României.

Sus