Solplanet x AeroFix

Aeroportul Baia Mare va primi finanţare pentru extinderea pistei

avion OtopeniContractul de finanţare pentru extinderea pistei Aeroportului Internaţional Baia Mare ar urma să fie semnat în cursul acestei săptămâni, potrivit declaraţiilor făcute de Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

” Cred că ne-am specializat în finanțarea de lucrări pentru aeroporturi, cu puțin timp înainte am semnat contractul pentru Aeroporturile Satu Mare și Tulcea. Am deblocat problemele care existau la aeroportul din Suceava și sper ca și la Aeroportul internațional Baia Mare să se finalizeze lucrările contractului de finanțare, chiar dacă lucrările pe partea de execuție se află în procedură de contestație.

Am înțeles că săptămâna viitoare urmează să aibă un răspuns în instanță și sper să se și finalizeze lucrările, ca din 2016 să beneficiem de alte fonduri (…) ca orice investiție într-un aeroport, indiferent de orice zonă a țării unde se află, indiferent de disputele politice pe un asemenea subiect, eu, personal, consider că orice investiție în acest domeniu poate genera creștere economică pentru zona în care se află”, a afirmat Marius Nica, citat de Agerpres .

Sus