Oferte locuri de munca top

Aeroportul Avram Iancu din Cluj: Pot incepe lucrarile de extindere

Pentru organizarea de șantier în vederea executării lucrărilor de extindere a Terminalului de Pasageri-Plecări al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj a fost emisă autorizația de construire.

Investiția se ridică la aproape 74 milioane de euro, finanțarea fiind din fonduri europene.

În cadrul lucrărilor vor fi construite trei noi porți de îmbarcare în cadrul terminalul de plecări a anunțat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Proiectul prevede extinderea Terminalului Plecări cu aproximativ 7.200 mp, prin crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru cele interne.

Parc eolian de peste 125 MW, in planul unui cunoscut investitor strain

De asemenea, și platforma de staționare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp.

„Pe perioada lucrărilor, terminalul de pasageri plecări va fi pe deplin operațional, fiind asigurate nu mai puțin de șapte porți de îmbarcare pentru zboruri interne și internaționale” a declarat Alin Tișe.

Proiectul „Extindere Terminal Pasageri Plecări pe latura de Nord” are valoarea totală de 365,70 milioane de lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129,61 milioane de lei, ceea ce reprezintă 35% din total.

Investiția va contribui la extinderea capacităților de procesare și îmbunătățirea confortului și satisfacției pasagerilor care folosesc serviciile aeroportului clujean.

Lucrările sunt prevăzute să dureze, conform contractului de execuție, 24 de luni.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus