Oferte locuri de munca top

AdePlast – afaceri de 474.000.000 lei în 2018. Creștere cu 13 % față de anul trecut. Investițiile în producție continuă în 2019  cu 7.5 milioane de euro în două noi fabrici

AdePlast, cel mai important producător autohton de materiale de construcții, a înregistrat  o creștere de 13%, față de anul precedent, cu o cifră de afaceri de 474.000.000Rezultatul reprezintă un moment cheie în evoluția companiei, având în vedere depășirea pragului de 100 de milioane de euro.

Business-ul Adeplast s-a situat pe creștere pe tot parcursul anului 2018, iar din punct de vedere al capacităților de producție, compania a înregistrat un upgrade major prin inaugurarea noii platforme industriale de  la Ișalnița.

“Nu a fost un an ușor pentru domeniul nostru, însă am reușit să ne menținem într-un trend de creștere foarte bun, având în vedere evoluțiile pieței și dimensiunea companei.  Ritmul ascendent se datorează faptului că AdePlast a ajuns, prin produsele sale, să fie aproape indispensabilă într-o construcție, indiferent de stadiul în care se află. La aceasta se adaugă investițiile în tehnologie de ultimă oră la nivel mondial, dar și capacitatea logistică de a livra marfa la nivelul întregii țări în 24 de ore de la comandă. Este un obiectiv strategic pe care ni l-am propus în ultmii ani și reușim să-l îndeplinim cu brio în fiecare zi, mai ales că acum ne ajută din plin și fabricile de pe platfoma din Craiova”, declară Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

AdePlast şi-a depășit ţinta de dezvoltare setată pentru 2018 și continuă procesul invesțional în noi capacități de producție

„Un alt obiectiv al AdePlast pentru 2018 a vizat menținerea unei rate de creștere a cifrei de afaceri cu peste 10%. Dacă  la 6 luni înregistram o creștere de 12%,  la finalul anului am ajuns la 13%.  Am depășit obiectivele estimate și în zona resurselor umane, unde am avut o proiecție de 400 angajați la finalul lui 2017, pentru 2018 și, iată că, am ajuns la 460, la sfârșitul anului trecut. 78 de locuri de muncă au fost generate doar de platforma de la Ișalnița”, a precizat Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

Calitatea produselor, logistica și certificările europene au constituit argumente solide pentru export în ţări precum Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Austria, Italia, Germania şi Spania, noua platformă de la Craiova preluând comenzi și pentru ţările din fosta Iugoslavie.

„După ce anul trecut am investit 22 de milioane de euro în platforma de la Craiova, procesul investițional continuă și în 2019,  pentru care am programat investiții de peste 7.5 milioane euro în mărirea flotei auto și în platformele de la Craiova și Ploiești. Aici vom construi două noi fabrici de polistiren de densități mari, dedicat lucrărilor cu  standarde  speciale”, susține Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

AdePlast acoperă țara cu patru platforme

Cea mai recentă platformă operațională este platforma din Craiova. Noua platformă industrială este construită pe o suprafață de 20 de hectare, unde funcționează o fabrică de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 metri cubi și una de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 1600 tone/zi, similară cu cea de la Roman. Tehnologiile de producție implementate la Ișalnița sunt cele mai noi la nivel mondial.

AdePlast deține la Roman o zonă industrială care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an și o linie de producție de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

La Oradea, Adeplast a dezvoltat o capacitate de producție de 250.000 de tone de  adezivi și mortare uscate, o fabrică de vopsele și tencuieli decorative care produce 50.000 de tone/an, precum și una  de polisiren expandat de  700.000 de metri cubi de polistiren expandat pe an.

Pe platforma industrială de la Ploiești se află o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1,05 milioane de metri cubi, o linie de producție de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone/an.

 

Sus