Oferte locuri de munca top

Activitate intensa in constructii arata Statistica

Cu toate că în noiembrie activitatea în construcții s-a mai redus față de luna precedentă, dat fiind și caracterul oarecum sezonier al muncii, totuși volumul lucrărilor a fost mult mai mare față de cel din luna similară a anului anterior.

Cele mai recente date transmise de INS arată că în luna noiembrie volumul lucrărilor de construcții a fost mai mare cu 20%, ca serie ajustată, decât cu un an în urmă.

Faţă de luna octombrie s-a înregistrat numai o ușoară scădere, de 1%.

Astfel, pe primele 11 luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a fost mai mare cu peste 10% faţă de perioada similară a anului anterior.

Noiembrie comparativ cu octombrie

Scăderea de 1% în noiembrie față de octombrie este evidenţiată de lucrările de reparaţii capitale (-6,7%) şi de lucrările de construcţii noi (-4,0%).

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 4,2%.

Peste 8 mii mp de noi spatii logistice

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-3,0%) şi la construcţiile inginereşti (-2,1%).

Clădirile rezidenţiale au crescut cu 3%.

Noiembrie comparativ cu noiembrie 2021

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 20%, ca serie ajustată.

Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+59,1%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+15,7%).

Pe obiecte de construcţii, creșteri au fost la construcţiile inginereşti (+28,7%), clădirile nerezidenţiale (+21,4%) şi la clădirile rezidenţiale (+2,3%).

Ansamblu mixt, propus in zona centrala a Capitalei

Ianuarie-noiembrie 2022 comparativ cu perioada similară din anul anterior

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată cu 10,1%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,2%), lucrările de reparaţii capitale (+16,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+7%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+20%), construcţiile inginereşti (+6%) şi la clădirile rezidenţiale (+4,8%).

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus