Oferte locuri de munca top

Actionarii austrieci ai Armatura Cluj o transforma in proiect imobiliar

Pe terenul fabricii Armătura din Cluj urmează să fie dezvoltate proiecte imobiliare. Aceasta ca urmare a achiziționării lui de către o companie de dezvoltări imobiliare, cu capital austriac.

Privatizată în 1996, iar un an mai târziu listată la Bursa de Valori București, societatea Armătura activează în domeniul armăturilor metalice având ”experienţă în producţia de armături pentru instalaţii termice şi de alimentare cu apă si gaz, înglobând azi în portofoliul de produse peste 1.500 de articole tipodimensionale.”

Prin achiziții de acțiuni, investitorii austrieci au ajuns să dețină controlul asupra societății Armătura: Herz Armaturen (33%) și Hric Beteiligungs GMBH (26%)

Investitorul Herz Armaturen a împrumutat Armătura cu 5 milioane de euro, împrumutul urmând să fie restituit în termen de 5 ani de la data încheierii contractului.

Dat fiind faptul că societatea Armatura SA nu a restituit, la scadență, împrumutul luat, Centrul de Arbitraj International din Viena, a obligat-o să restituie creditorului împrumutul primit, precum și dobânda de întârziere și cheltuieliă de judecată.

Construirea unui ansamblu cu peste 250 de locuinte va incepe in primavara

În aprilie 2019 acționarii au aprobat vânzarea tuturor imobilelor deținute în proprietate de către societate. Sumele încasate din vânzarea imobilelor se preconizează că vor fi utilizate la plata datoriilor societății.

La începutul lunii curente s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare prin care Armătura SA a vândut imobilele pe care le deținea, situate în Cluj-Napoca, strada Gării, nr. 19, către societatea de dezvoltări imobiliare Koro Lando Real Estate SRL, deținută de Herz Armaturen și Herz Holding.

Prețul de vânzare este de 9.500.000 euro.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus