Oferte locuri de munca top

Acordul pentru gazoductul Grecia-Bulgaria va fi semnat în iulie

Chile_-_Cochamó_climbing_98_-_gas_flame_(7019918795)Acordul privind interconexiunea de gaz Bulgaria-Grecia va fi semnat în săptămânile viitoare, informează agenţia bulgară Novinite, citând presa locală.

Ministrul grec al Energiei Pangiotis Lafazanis a precizat săptămâna aceasta că cel mai probabil cele două părţi vor ajunge la un acord pe 2 iulie după ce termenul iniţial 12 iunie a fost devansat.

Gazoductul are un buget estimat la 99 de milioane de euro din care din care aproximativ 45 de milioane de euro vor proveni din finanţare europeană.

Gazul transportat vine din Azerbaijan prin aşa-numitul Coridor Sudic deşi autorităţile elene speră şi la proiectul Turkish Stream, care a fost anunţat ca înlocuitor al South Stream anul trecut.

Pentru Bulgaria interconexiunea cu Grecia va fi un o parte importantă din cadrul “ Coridorului Vertical de Gaz”, un proiect care va conecta reţeaua de gaz cu cea din România şi Grecia.

Bulgarii se luptă de ani de zile să diversifice reţeaua de gaz prin proiecte comune cu Serbia, România, Turcia şi Grecia, mai precizează jurnaliştii agenţiei Novinite.

Sus