Oferte locuri de munca top

Acord pentru folosirea nanomaterialelor pe scară largă

Un document cadru pentru nanomateriale – particule mici folosite pentru proprietăţile unice de manufacturare – a fost semnat la începutul acestei săptămâni.

Nanomaterialele sunt substanţe foarte mici care oferă proprietăţi unice sau îmbunătăţite cum ar fi rezistenţa crescută sau o conductibilitate mai bună fără creșterea semnificativă a masei. Ele sunt deja folosite în mai multe sectoare. De exemplu companiile pot realiza produse care au o greutate mai mică dar sunt mult mai rezistente.

Semnarea acordului este o urmare a concluziilor Comisiei Europene asupra transparenţei măsurilor pentru nanomateriale, informează Cefic, Consiliul UE privind industria chimică.

Proiectul iniţiat va asigura accesul la informaţii clare și inteligibile asupra nanomaterialelor colectând date disponibile din mai multe surse, inclusiv REACH. Companiile chimice sunt deja obligate să completeze mai multe baze de date europene cu substanţe și produse.

Analiza de impact a transparenţei în privinţa nanomaterialelor a fost lansată ca parte a celei de-a doua revizuiri a regulamentelor UE în domeniu. În urma acestui demers Comisia a concluzionat că acest acord oferă cea mai mare transparenţă cu cele mai mici costuri.

Agenţia Europeană a Industriei Chimice (ECHA) va prelua conducerea proiectului de informare. Lansarea noului instrument de monitorizare și informare este așteptată în 2017. Cefic va colabora proactiv cu ECHA și alte părţi interesate pentru realizarea proiectului.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus