Oferte locuri de munca top

Achiziţiile publice după modelul european, nu adaptat autohton

AMR Robert Negoita presedintele AMR si primar al Sectorului 3

Robert Sorin Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România şi primar al Sectorului 3.

Legislaţia românească trebuie să preia directiva europeană în materie aşa cum este şi să ne inspirăm din modele administrative occidentale, precum cele din Austria, Olanda sau Anglia. Acesta este punctul de vedere cu privire la Legea achiziţiilor publice adoptat de Asociaţia Municipiilor din România

“Am adoptat deja un punct de vedere pe care încercăm să-l corelăm cu tot ceea ce înseamnă alte structuri asociative, cu mediul de afaceri şi societatea civilă”, a declarat Robert Sorin Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România şi primar al Sectorului 3.
De multe ori, procedura unei achiziţii publice durează mai mult decât realizarea investiţiei. Acest lucru este anormal şi duce la blocaje şi inclusiv al accesării fondurilor europene. “De aceea, considerăm că aceste lucruri trebuie eliminate printr-o legislaţie cât se poate de clară, simplă şi aplicabilă”, a declarat Radu Capilnaşiu, primarul Municipiului Zalău.
Totodată, AMR a solicitat prelungirea perioadei de dezbatere publică pe Legea achiziţiilor publice până ca aceasta să ajungă în Parlament.
În paralel, AMR trage un semnal de aalrmă în privinţa salarizării personalului din adminsitraţia publică locală. “În administraţia publică locală sunt salariile undeva la jumătate şi chiar mai puţin de jumătate faţă de administraţia publică centrală şi la o treime sau mai puţin din o treime faţă de mediul privat. Considerăm că este în neregulă şi nu putem lupta aşa împotriva corupţiei”, a afirmat preşedintele AMR.

Sus