Oferte locuri de munca top

Achiziţii publice prin PNDR 2020, online prin AFIR

Murgeni,_Romania_March_2001După data de 6 iulie solicitanţii proiectelor europene derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2020 sunt obligaţi să folosească modulul Agenţiei pentru Finanţarea Investițiilor Rurale pentru a derula proceduri de achiziţii publice.

Astfel noua procedură prevede că “solicitanţii, înaintea semnării contractului de finanţare cu AFIR, vor derula online procedura de achiziţii aplicabilă serviciilor eligibile (servicii de consultanţă şi servicii pentru întocmirea studiilor de fezabilitate cu o valoare mai mare de 15 mii de euro) în conformitate cu prevederile procedurii de achiziţii pentru beneficiari privaţi publicată pe site-ul AFIR”, potrivit reprezentanților Agenţiei.

Contractele mai mari de 15 mii de euro fără TVA trebuie adjudicate prin procedura de selecţie de oferte cu condiţia publicării pe site-ul AFIR a unei invitaţii de participare, a dosarului cererii de oferte şi a primirii on-line de către beneficiarul privat a minim două oferte conforme cu cerinţele tehnice şi financiare.

Pentru contractele cu o valoare sub 15 mii de euro se aplică varianta achiziţiei simple cu dovada că nu există un conflict de interese în cadrul procedurii de atribuire.

AFIR mai precizează că este interzisă trunchierea achiziţiei în module mai mici de 15 mii de euro pentru simplificarea procedurii de achiziţie.

Până pe data de 6 iulie 2015 solicitanţii PNDR 2020 pot folosi metoda achiziţiei publice offline prin publicarea unui anunţ în ziar şi primirea a cel puţin trei oferte conforme din punct de vedere tehnic şi financiar.

Sus