Oferte locuri de munca top

Achizitie importanta pe piata producatorilor de materiale de constructii

Un mare producător de materiale de construcții a anunțat că a achiziționat un procent semnificativ din acțiunile fabricantului de produse din beton pentru construcții Prefab SA, listat la Bursa de Valori București.

Înainte de această achiziție, principalii acționarii Prefab SA erau Romerica International SRL (83,01%), controlată de Petre Marian Miluț, și S.I.F. Muntenia S.A (12,97%) .

Producătorul de BCA, mortare, adezivi și var, Celco SA Constanța a devenit acționar semnificativ la Prefab SA, în urma achiziției a 13,56% din acțiunile PREH.

Celco reunește sub un singur nume capacitățile de producție a patru sectoare industriale, toate localizate în județul Constanța: Producția de BCA; Fabricarea adezivilor și mortarelor uscate; Fabricarea varului (îndeosebi a varului special creat pentru producția de BCA, furnizat către ceilalți producători din România); Echiparea și exploatarea carierei de calcar din localitatea Tașaul.

Conform celor mai recente date, în anul 2020, compania Celco SA a înregistrat o cifră de afaceri de 168,2 milioane de lei, iar profitul a fost de 48,4 milioane de lei, un număr mediu de 276 de angajați.

Amintim faptul că Prefab SA a avut o cifră de afaceri în anul 2021 de peste 99 milioane de lei, în creștere cu 12,12% față de cea înregistrată în anul 2020, aprecierea acestui indicator datorându-se în special optimizării proceselor de producție și atragerii de noi clienți în portofoliu prin extinderea pieței, conform datelor preliminare pentru anul trecut.

Rezultatul din exploatare a fost anul trecut de peste 13,8 milioane lei, față de circa 20 milioane lei înregistrat în anul 2020. Deprecierea este cauzată de creșterea costurilor de producție ca urmare a creșterii prețurilor pentru materii prime, materiale, combustibil și în special al creșterii costurilor energetice (gaz și energie electrică), care a impactat marjele obținute.

Un singur ofertant pentru lucrari rutiere de peste 100 milioane lei

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus