Oferte locuri de munca top

Acces digitalizat la cele 46 mld euro pentru spitale, transport si canalizare

Fondurile în valoare de 46 miliarde euro, alocate României prin Politica de Coeziune 2021-2027, vor fi accestare prin modulul „Cereri de finanțare” al sistemului informatic MySMIS2021.

Modulul, lansat recent, va schimba oficial modul în care vor fi accesate fondurile europene, conform declarațiilor ministrului Marcel Boloș.

Prin intermediul acestuia, autoritățile de management vor lansa apeluri pentru proiecte cu finanțare europeană, iar cei interesați vor putea depune digital toate documentele de accesare a acestora.

Ce aduce MySMIS2021/SMIS2021+  beneficiarilor

Sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+ vine cu o serie de noutăți în comparație cu cel utilizat în exercițiul financiar 2014-2020.

În cadrul aplicației MySMIS2021 solicitanții de fonduri europene au posibilitatea de a depune electronic declarația unică prin care își vor asuma că au respectat toate cerinţele pentru depunerea cererii de finanţare şi îndeplinesc condiţiile de eligibilitate prevăzute în Ghidul solicitantului.

Ulterior, în cazul în care proiectul este admis la contractare vor prezenta toate documentele justificative. Această abordare va simplifica și eficientiza inclusiv procesul de evaluare a cererilor de finanțare depuse.

Totodată, prin indicatorii de etapă, monitorizarea și evaluarea proiectelor va putea fi asigurat progresul implementării proiectului, într-o manieră obiectivă și transparentă.

Suplimentar, sistemul va asigura un plan de monitorizare a proiectelor ce va avea ca efect consolidarea și eficientizarea întregului proces de către autoritățile de management/organismele intermediare, precum și implementarea acestora.

Drumuri dintr-un judet vor fi modernizate cu 42 mil euro

În vederea creșterii calității serviciilor publice, sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+ facilitează schimbul de date cu sisteme informatice ale altor autorități, în baza principiului interoperabilității.

Totodată, în dezvoltarea sistemului informatic s-a pus accent pe corelarea informațiilor și preluarea automată a acestora în diverse secțiuni ale aplicației, pentru a reduce timpul necesar completării informațiilor de către utilizatori, precum și simplificarea procesului, prin comasarea sau eliminarea mai multor interfețe din sistem informatic MySMIS2014. De asemenea, la nivelul MySMIS2021 s-a optimizat modalitatea de construire și modificare a bugetului proiectului, iar informațiile introduse se corelează automat cu alte secțiuni, în funcție de tipul bugetului, după caz.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus