Oferte locuri de munca top

A8 Autostrada Unirii Targu Mures – Targu Neamt: proiectul inainteaza

Întârzierile în completarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț i-au adus proiectantului un certificat negativ din partea CNAIR.

Pentru acest serviciu contractul a fost semnat cu societatea spaniolă Ingenieria Especializada Obra Civil a Industrial SA.

În prezent, însă, se derulează licitațiile pentru atribuirea contractelor de execuție a capetelor de autostradă, secțiunile I și III.

Pentru secțiunea I Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătura la Autostrada A3 (2,4 km) au fost depuse opt oferte, aflate în evaluare financiară până pe 25 iulie.

Secțiunea III Leghin – Târgu Neamț (29,912 km) are șase ofertanți, ofertele fiind în evaluare financiară până pe 18 iulie.

Secțiunea montană Miercurea Nirajului – Vânători Neamț (159 km)

Contractul pentru execuția zonei de mijloc a autostrăzii ar urma să fie scos la licitație până la sfârșitul acestui an, iar până la începutul anului 2024 să fi lansată licitația și pentru execuția tronsonului Lețcani – Ungheni, conform declarațiilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Documentația cu calculul masei lemnoase pentru pădurile ce urmează a fi expropiate de pe secțiunea montană Miercurea Nirajului – Vânători Neamț a fost depusă la CNAIR la începutul acestei săptămâni, a anunțat Cătălin Urtoi, director interimar CNIR.

Următoarele etape de parcurs sunt: avizarea acestei documentații, avizare SF în CTE CNAIR, avizare SF în CTE MT și semnarea actului adițional de încheiere contract pentru SF pe tronsonul Tg.Mureș – Tg.Neamt. După care comisia interministerială va aproba indicatorii tehnico-economici.

Lucrari ingineresti de 25 mil euro, putin ofertate

Tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni (93 km)

Pentru realizarea secțiunii Târgu Neamț – lași – Ungheni din Autostrada Unirii A8 în prezent se derulează contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectării.

Calendarul de implementare al secțiunii Târgu Neamț – lași – Ungheni de pe Autostrada Unirii A8 prevede finalizarea studiului de fezabilitate pe 21 august a.c.

Proiectul pentru Autorizarea Executării Lucrărilor urmează să fie terminat pe 21 noiembrie a.c.

Anul viitor, pe 22 mai, ar urma să fie finalizat Proiectul Tehnic de Execuție.

Contractul de servicii, semnat de CNAIR cu Consitrans SRL, are termen de încheiere pe 20 septembrie 2024.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus