Oferte locuri de munca top

A7 Autostrada Moldovei Lotul 2: constructorul bulgar taraganeaza lucrarile

Din cei 29 de km ai lotul 2 Mizil – Pietroasele al Autostrăzii Moldovei, doar primii 10 km avansează într-un ritm bun.

Nu același lucru se poate spune și despre restul de 19 km.

Primii 10 km sunt executați de constructorul român (Coni), iar următorii aproximativ 19 km sunt executați de constructorul bulgar (Trace).

”Lucrările pe partea constructorului român sunt pe un făgaș bun și avansat, însă pe lotul constructorului bulgar lucrările nu sunt în trend ascendent, dimpotrivă, motiv pentru care am atras atenția asupra măsurilor ce trebuie luate”, a declarat secretarul de stat din cadrul ministerului Transporturilor Irinel Scrioșteanu. Acesta a efecutat o vizită neanunțată pe șantierul lotului 2 care este construit de Asocierea româno – bulgară Coni SRL – Trace Group.

Pe Lotul 2 se desfășoară următoarele lucrări, în principal pe primii 10 km, se lucrează la îmbunătățirea stratului de fundare. În scurt timp va începe realizarea stratului de BSC, antreprenorul instalând propria stație de BSC în organizarea de șantier, urmând apoi așternerea primului strat de asfalt.

Totodată, constructorul român lucrează la structuri, pentru majoritatea urmând să fie montate grinzile, precum și la devierea rețelelor electrice.

”Sunt nemulțumit de stadiul lucrărilor constructorului bulgar, întrucât sunt încă într-o fază incipientă, la nivelul terasamentelor și fundațiilor, acesta justificând că a întâmpinat diverse probleme. I-am solicitat să se mobilizeze de urgență și va primi tot sprijinul nostru, dar vom crește și presiunea și prezența reprezentanților noștri în șantier, pentru a ne sigura că va crește ritmul lucrărilor”, a mai declarat Irinel Scrioșteanu.

Lotul 2: Mizil-Pietroasele are o lungime de 28,35 km.

Valoarea contractului este de 1,25 miliarde lei, fără TVA, finanțarea fiind din Planul Național de Redresare și Reziliență PNRR.

Termenul de execuție este de 20 luni, iar termenul de garanție a lucrărilor de 120 luni.

Contractul a fost semnat în luna iunie 2022, iar constructorii au început execuția autostrăzii în toamna anului trecut.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus