Oferte locuri de munca top

A treia incercare pentru realizarea unui proiect imobiliar de peste 1 mld lei

De aproape jumătate de an, un proiect imobiliar estimat la valoarea de peste 1,4 miliarde de lei nu reușește să atragă niciun ofertant care să se declare interesat de contract printr-o depunere de ofertă.

După două încercări eșuate, autoritatea contractantă a ales să mai încerce încă o dată să găsească un investitor interesat de acest proiect, înainte de a alege altă modalitate de realizare a investiției.

Astfel, Primăria Municipiului Cluj Napoca a lansat pentru a treia oară în licitație contractul pentru concesionarea lucrărilor de realizare și exploatare a unor imobile cu funcțiuni complexe pe terenul aflat în proprietatea municipiului, situat pe bdul 21 Decembrie 1989 nr. 106.

Costurile de investiție au fost estimate între 350 milioane lei și peste 1,42 miliarde lei.

La prima lansare în licitație, în luna februarie a acestui an, au fost persoane interesate de acest proiect, însă nu a fost depusă nicio ofertă.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit de două ori, ajungându-se la o perioadă totală de două luni în care ofertanții puteau depune oferte. Chiar și așa, licitația a fost anulată din cauza lipsei ofertelor.

Către sfârșitul lunii mai licitația a fost reluată, cu un termen limită de depunere a ofertelor de o lună și o săptămână. Data limită a fost 1 iulie 2019, licitația fiind anulată automat în următoarea zi, tot din aceeași cauză: lipsa ofertelor.

De această dată, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 august 2019.

Criteriul de atribuire stabilit pentru atribuirea contractului este ”cel mai bun raport calitate – preț”.

Ofertantii au două posibilități în cadrul acestui contract. Ei pot opta fie pentru o investiție cu destinația hotel cu minimum 200 camere, clasificare turistică 4 stele conform SF, fie pot opta pentru o investiție cu destinația clădire de birouri și servicii conexe, minimum clasa A, cu respectarea cerințelor din caietul de sarcini.

Durata concesiunii este stabilită la 480 luni.

Este de menționat faptul că trebuia ca ofertanții care optează pentru investiția de hotel 4 stele trebuie să aibă minimum 14 milioane de euro cifra de afaceri anuală medie în ultimii trei ani în domeniul obiectului contractului de concesiune pentru care se depune oferta. Pentru ofertanții care aleg investiția de clǎdire birouri sau funcţiuni mixte, cifra de afaceri anuală medie trebuie să fie de minimum 3,4 milioane euro, în ultimii trei ani în domeniul obiectului contractului de concesiune pentru care se depune oferta.

 

 

 

Citiți și:

Amplu proiect rezidential din Bucuresti, in curs de autorizare

Doi mari constructori vor repara mai multe strazi, cu peste 20 mil euro

Proiect rezidential cu 11 etaje, in autorizare, in Bucuresti

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus