Oferte locuri de munca top

A fost stabilit noul salariu minim in constructii

Nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru sectorul construcțiilor, precum și cel pentru sectorul agricol și industria alimentară au fost agreate astăzi în reuniunea Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social, prezidată de premierul Marcel Ciolacu.

În consultările cu partenerii sociali s-a convenit ca, începând cu drepturile aferente lunii noiembrie 2023, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru domeniul construcțiilor se stabilește la suma de 4.582 lei lunar, pentru un program de lucru normal, iar pentru sectorul agricol și industria alimentară, la 3.436 lei lunar. Guvernul va aproba, în acest sens, o ordonanță de urgență.

Creșterea salariului minim garantat va fi transferată în valoarea contractelor de construcții pentru proiectele de investiții publice, care vor fi actualizate conform legislației în vigoare.

”Am făcut o promisiune angajaților, aceea ca în urma introducerii contribuției pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

”Suntem pregătiți, acum, să adoptăm în ședința de Guvern, ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către președintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură” a mai spus Ciolacu

De asemenea, în reuniunea Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social a fost abordată și tema legată de stabilirea salariului minim brut pe economie garantat în plată la nivel național începând cu anul 2024.

Premierul a subliniat disponibilitatea Guvernului de a continua consultările și în această privință.

Cine concureaza pentru un contract de circa 28 de mil euro

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus