Oferte locuri de munca top

A fost semnat contractul pentru Varianta de Ocolire Alesd

A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția variantei de ocolire Aleșd din județul Bihor.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Începând cu anul viitor traficul dinspre Cluj și Sălaj va fi fluidizat în această zonă. Totodată, în perioada imediat următoare vor fi desemnați și constructorii centurilor Sânmartin și Beiuș.

Varianta de Ocolire Aleșd va fi realizată de asocierea formată din firmele Drum Asfalt (lider) și Trameco. Valoarea contractului este de 74,8  milioane lei, fără TVA, mai mică cu circa 36% față de valoarea estimată.

Lucrari de drumuri de sute de milioane de euro

Conform prevederilor contractuale, firmele contractate vor avea la dispoziție un termen de 3 luni pentru serviciile de proiectare și 12 luni pentru execuție.

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,8 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd.

Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș  – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă.

Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Exploatarea a peste 1 mil mc de agregate minerale, in autorizare

”Prin realizarea acestui proiect, traficul rutier în interiorul orașului Aleșd va fi semnificativ redus. Cei care locuiesc aici vor avea un oraș liniștit, mai puțini poluat și mai sigur. La intrare in Orașul Aleșd dinspre Oradea, Centura va ocoli orașul prin partea de sud, intersectează drumul județean care pleacă spre Aștileu și revine în Drumul National, dincolo de orașul Aleșd. Ultimul Tronson leagă DN1 de DN1 H care pleacă spre Zalău. În a doua parte a anului 2023 se va putea circula pe acest drum”, a spus Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Pentru acest contract au mai depus oferte și:

* Ofertant unic: Antrepriza de Reparații și Lucrări A.R.L Cluj,

* Ofertant unic: Porr Construct,

* Asociere: Dimex-2000 Company (lider), Explan Srl, Industrial Construct Ardeal, Rpm Constructii Drumuri,

* Asociere: Dumexim (lider), East Water Drillings, Consorzio Stabile Ebg Group,

* Asociere: Construcții Erbașu (lider), Váhostav – Sk, A. S., Drumuri Orășenești S.A.,

* Asociere: Frasinul (lider), Global Industrial Srl, Cml.Ro S.R.L., Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus