Oferte locuri de munca top

A fost semnat contractul pentru extinderea Aeroportului International Iasi

Peste 16 luni Iași ar urma să aibă al doilea aeroport ca mărime din țară, după Otopeni. Aceasta pentru că a fost semnat contractul de proiectare și de execuție a lucrărilor pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași, extinderea terminalelor de pasageri și a facilităților de parcare.

Licitația pentru extinderea aeroportului a fost câștigată de Strabag, liderul asocierii care include firmele: Electroaxa SRL, Aca Zoork Project, Quartz Matrix, Das SRL, Artera Proiect, Kone Ascensorul, Abc Best Painting SRL, Mira Technologies Group, Iasicon S.A., Via Design SRL, Sonnek Engineering, Tractebel Engineering S.A.

Noul terminal va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane de pasageri/an. În perioadele de vârf, T4 va putea să asigure realizarea formalităţilor pentru 950 de pasageri pe oră. Vor exista șapte porți pentru plecări și trei porți pentru sosiri, cu fluxuri bidirecționale, iar îmbarcarea pasagerilor se va face prin aviobridge-uri. În primă fază, vor fi amenajate trei astfel de poduri suspendate.

O singura oferta pentru un contract de peste 80 mil euro

Viitorul terminal va fi construit cu o amprentă la sol de peste un hectar, pe trei niveluri (subsol, parter, etaj), și va avea o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. T4 va fi ridicat pe actualul amplasament, în continuarea terminalului T3, și va fi legat de acesta printr-o galerie. T4 va deservi zborurile internaționale, traficul intern urmând a fi transferat din T2 în T3.

„Începem numărătoarea inversă. Peste 16 luni, Iaşul va avea un aeroport nou, al doilea ca mărime din România, după Otopeni. Un aeroport nou va contribui la dezvoltarea Iașului, dar și a întregii regiuni, pentru că ne va oferi mobilitatea de care mediul de afaceri are nevoie, până când vom la dispoziție și o autostradă care să ne lege de vestul țării și de Europa”, a declarat preşedintele CJ Iași, Costel Alexe.

Blocuri cu 10 si 12 niveluri, proiect ce va demara peste circa o luna

La procedura de atribuire a contractului au mai depus oferte și:

* Asociere: Eldiclau Prest (lider), Habau,

* Asociere: Bog’art (lider), Con-A Operations, Uti Construction and Facility Management, Conest S.A.,

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus