Oferte locuri de munca top

A fost reziliat contractul pentru Varianta Ocolitoare Mihailesti

Rezilierea contractului pentru construcția VO Mihăilești a fost solicitată astăzi directorului general al CNAIR, Narcis Neaga de către ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, după o vizită inopinată în șantier.

Decizia a fost luată după ce reprezentanții MT și CNAIR au constatat că pe șantierul VO Mihăilești, stadiul fizic a ajuns la doar 30% iar utilajele și muncitorii lipsesc, în condițiile în care lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din anul 2017, a transmis CNAIR.

După finalizarea procedurilor de reziliere, lucrările la VO Mihăilești vor fi reluate de CNAIR în regie proprie.

Contractul pentru construcția Variantei ocolitoare a localității Mihăilești, în valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în aprilie 2016 între CNAIR S.A și Asocierea Copisa Constructora Pirenaica S.A.- Copisa Construcții SRL.

Proiectul care are o lungime totală de 3,18 km de drum național configurat la 4 benzi, include construcția a  două intersecții tip giratoriu, care ar urma să asigure legături cu DN6 și DJ 412A.

Construcția acestui proiect, cofinanțat din POIM 2014-2020, a început în luna iulie 2016 și ar fi trebuit să fie încheiată în vara anului 2017. Dar în condițiile actuale oficialii nu mai pot estima termenul real pentru finalizarea lucrărilor.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor și cei ai CNAIR S.A i-au cerut  Antreprenorului  de mai multe ori să prezinte un raport de recuperare a întârzierilor.

Pasajul suprateran pe DJ602, Centura Bucureşti – Domneşti

Următorul obiectiv care a fost inspectat a fost pasajul suprateran pe DJ602, Centura Bucureşti – Domneşti.

In data de 10 mai 2017 a fost semnat Contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti care a avut o valoare de atribuire de peste 91,5 milioane lei, fără TVA.  Finanțarea este asigurata din fonduri europene.

Câștigătoarea licitației a fost  Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. – S.C. COMNORD S.A. – S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L.

Inițial durata de proiectare contractuală a fost de 3 luni iar construcția propriu-zisă de 24 de luni.

Conform estimărilor de la momentul semnării contractului, obiectivul trebuia finalizat in anul 2019.

Configurat sub formă de sens giratoriu, Pasajul va fi construit  la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea-DJ602 și Centura București şi are ca principal scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Însă la momentul finalizării perioadei de proiectare, Primăria Generală a Capitalei a cerut CNAIR să modifice proiectul pentru a putea monta șine de tramvai pe Bulevardul Prelungirea Ghencea, fapt ce a determinat refacerea proiectării și identificarea terenurilor suplimentare.

La ora actuală Constructorul are în organizarea de șantier utilajele necesare începerii construcției, dar așteaptă exproprierea suprafețelor suplimentare de teren.

 

 

Citiți și:

Un mare dezvoltator imobiliar va construi un hotel cu 9 etaje la malul marii

Depozit logistic si cladire de birouri, in pregatire, langa Bucuresti

Dupa construirea mai multor blocuri in Mamaia, un dezvoltator pregateste noi proiecte

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus