Oferte locuri de munca top

A fost reziliat contractul pentru modernizarea unui sector al Centurii Bucuresti

După mai multe întârzieri imputabile antreprenorului, progresul fizic în șantier a ajuns la 86,5% în luna noiembrie a anului trecut, însă de atunci acesta nu a mai derulat nicio activitate.În plus, s-a observat că lucrările efectuate în anii anteriori au început să se degradeze.

Mai mult, reprezentanții CNAIR au constatat că Asocierea SC Delta ACM 93 SRL&Azvirt LLC&SCMaxidesign SRL a abandonat practic șantierul deschis încă din mai 2013.

CNAIR SA i-a transmis antreprenorului nu mai puțin de cinci notificări, prin care a cerut acestuia să finalizeze lucrările restante.

Pentru a urgenta finalizarea proiectului, CNAIR s-a ocupat inclusiv de întocmirea documentațiilor necesare exproprierii suprafețelor de teren afectate de lucrări, deși această obligație revenea antreprenorului, conform contractului.

După finalizarea procedurilor de reziliere, se va decide modalitatea de continuare a lucrărilor restante.

Ca urmare a rezilierii contractului, antreprenorului (Asocierea SC Delta ACM 93 SRL & Azvirt LLC&SC Maxidesign SRL) i se vor percepe penalități de întârziere, i se va reține garanția de bună execuție, în cuantum de 10% din valoarea contractului și i se va emite un certificat negativ, care nu îi va mai permite să mai participe la licitații publice în România sau în alt stat membru al Uniunii Europene, timp de trei ani.

Contractul pentru construcția sectorului Centurii București, cuprins între A1 și DN 7, în valoare de aproximativ 106,6 milioane lei, fără TVA, a fost semnat în luna noiembrie 2011, între CNAIR SA și Asocierea SC Delta ACM 93 SRL & Azvirt LLC&SC Maxidesign SRL, iar lucrările ar fi trebuit să fie finalizate  încă din august 2014.

Proiectul, cofinanțat din fonduri europene nerambursabile, care are o lungime totală de 8.750 km, presupune configurarea la 4 benzi a acestui sector de drum național, reabilitarea a 2 poduri și pasaje și construcția a 4 poduri și pasaje noi.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus