Solplanet x AeroFix

A fost predat terenul pentru construirea unui stadion

În vederea construirii Complexului Sportiv ”Michael Klein”, Primăria Hunedoara a predat Ministerului Lucrărilor Publice, prin Compania Națională de Investiții, terenul viitorului stadion.

Acest proiect a debutat în anul 2017, prin inițierea asocierii între Primăria municipiului Hunedoara și CJ Hunedoara. În urma acestei asocieri, Primăria a depus fișele tehnice la CNI și proiectul a fost aprobat, fiind trecut în lista sinteză (un document în care sunt incluse toate solicitările unităților administrativ-teritoriale pe care CNI le-a aprobat).

Terenul pe care urmează să fie construit stadionul este situat pe Bd. Mihai Viteazu, nr. 6A și se află în proprietatea Municipiului Hunedoara și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Hunedoara. Terenul are suprafața de 47.600 de mp.

Construirea noului stadion reprezintă un proiect de durată, pe care l-am promis încă din primul meu mandat de primar. Va fi greu de realizat, pentru că sunt trei instituții implicate – CNI, principalul finanțator, CJ Hunedoara și Primăria municipiului Hunedoara. Proiectul a fost aprobat încă de acum trei ani și sunt încrezător că îl vom duce la bun sfârșit, cu multă voință și perseverență sper să reușim. Având în vedere faptul că ni s-a cerut predarea amplasamentului, asta nu poate să însemne decât că suntem pe drumul cel bun!”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Pentru promovarea investiției s-a întocmit o expertiză tehnică, iar soluția recomandată este demolarea integrală a stadionului și refacerea unuia nou pe locul celui actual. Soluția optimă prevede demolarea celor două tribune, refacerea structurii de rezistență după normele tehnice actuale, pe baza unui proiect arhitectural modern.

Proiectul de realizare a Complexului Sportiv „Michael Klein” din Hunedoara a fost inclus în lista sinteză din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public și Social, derulat de Compania Națională de Investiții.

Elaborarea Studiului de Fezabilitate se va realiza prin intermediul CNI, urmând ca documentația cu privire la Planul Urbanistic Zonal să fie întocmită din fonduri de la bugetul local.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus