Oferte locuri de munca top

A fost aprobat un amplu proiect rutier

Conducerea unui municipiu a aprobat recent un amplu proiect rutier. Planul de investiții prevede construirea de drumuri colectoare și pasaj pentru un Centru de Transport Intermodal. De asemenea, aleșii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici rezultați, respectiv coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică. Proiectul este în valoare de aproximativ 11,5 milioane euro.

Investiția va fi implementată în municipiul Oradea, județul Bihor.

Proiectul inițial a fost modificat, astfel că noul plan prevede realizarea pasajului cu 4 benzi de circulație, câte 2 pe sens. Aceasta, după discuțiile pe care municipalitatea le-a avut cu Compania Națională de Infrastructură Rutieră și în urma solicitărilor venite de la CNAIR.

Valoarea investiției se ridică la aproximativ 68 de milioane de lei, inclusiv TVA, și cuprinde trei obiective:

* obiectivul 1 – pasaj peste sensul giratoriu amplasat peste DN1 în lungime de 1,43 km, care se suprapune cu traseul drumului național începând de la kilometrul 634 + 222. Pasajul proiectat are o lungime de 72 m, determinată de dimensiunile sensului giratoriu pe care-l traversează și de lungimile de vizibilitate la intrarea în sens, la care se adaugă lungimea celor două rampe de acces de 295 m și zone de racordare la profilul de tip existent al drumului;

* obiectivul 2 – drumul colector în lungime de 2,22 km, amplasat pe partea dreaptă a drumului național paralel cu acesta, unde se intersectează în girația proiectată a drumului de legătură centura Oradea – A3 – Biharia – Borș. Între kilometrul 636 + 310 și 637 + 025, traseul se suprapune cu pista de bicicliști existentă, fiind astfel nevoie ca aceasta să fie restabilită adiacent drumului proiectat, în exteriorul trotuarului. Se vor menține parametrii pistei existente. Trotuarul proiectat se va continu până la ultima intersecție, respectiv la km 636 + 900;

* obiectivul 3 – drumul de acces la Centrul Intermodal, un drum cu o lungime de 655 m, al cărui traseu se termină la viitoarea poartă de acces a Centrului de Transport Intermodal. Traseul străzii proiectate este compus din 3 aliniamente racordate în plan prin 3 curbe. Primele două curbe sunt succesive de sens contrar având ambele raze de 25 m, iar ultima curbă are raza de 40 m, fiind amenajată în spațiu pentru o viteză de proiectare de 30 km/h, fiind necesare supralărgiri și supraînălțări. Pe alinimanet s-a impus limita de viteză de 50 km/h.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus