Oferte locuri de munca top

A fost ales proiectantul pentru drumurile din Zona Metropolitana Oradea

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea documentației aferente proiectului de reabilitare și înființare a unor drumuri județene din Zona Metropolitană Oradea, județul Bihor.

Astfel, câștigătorul licitației va elabora documentaţia de avizare a lucrărilor de investiții pentru „Reabilitarea DJ767E Oșorhei – Copăcel, sector de la km 1+060 la km 13+760 (L=12,700 km), județul Bihor”, precum și proiectul tehnic de execuție pentru „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea, județul Bihor”.

Firma responsabilă de elaborarea documentațiilor este Aduro Impex SRL, valoarea contractului fiind de 754.790 de lei, fără TVA.

Termenul pentru depunerea contestațiilor a fost stabilit la data de 8 aprilie 2021.

Oferte reevaluate pentru un contract rutier de 7,5 mil euro

Proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea – județul Bihor” prevede:

* reabilitarea DJ 767E Orșorhei-Copăcel (12.7 km);

* realizarea centurii Oșorhei (5.8 km);

* realizarea centurii Sântandrei (5 km);

* realizarea centurii Nojorid (8.4 km).

Cele trei drumuri de legătură în Zona Metropolitană Oradea vor fi construite de către CJ Bihor în parteneriat cu cele trei primării pe raza cărora trec drumurile, respectiv Oșorhei, Nojorid și Sântandrei.

Județul Bihor va beneficia de 340.000 de euro, fonduri europene, pentru proiectele tehnice. După această etapă, execuția centurilor ar urma să fie finanțată prin Programul Operațional Regional.

Documentația tehnică a fost pregătită în parteneriat cu primăriile din zona limitrofă a Oradei (Oșorhei, Nojorid și Sântandrei) și Zona Metropolitană Oradea. Anul trecut, ZMO a realizat studiile de fezabilitate pentru câteva drumuri ocolitoare, ce vor fi baza accesării fondurilor europene în perioada următoare.

Aceste șosele de ocolire a localităților din ZMO sunt necesare din cauza traficului intens și a numărului mare de persoane care lucrează în apropierea municipiului Oradea (din peste 160.000 de locuri de muncă din județ, 115.000 sunt în zona metropolitană).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus