Oferte locuri de munca top

A fost ales constructorul ultimelor doua tronsoane din A7

A fost ales constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani (A7), care însumează 66,9 km.

Dacă rezultatul licitației nu va fi contestat peste 10 zile vor putea fi demarate procedurile de semnare a contractelor.

Ofertele câștigătoare au prețul de 1.317.073.556 lei fără T.V.A. pentru Tronsonul 2, și de 1.469.390.183 lei fără T.V A. pentru Tronsonul 3.

Câștigătorul este același constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, și anume Asocierea Sa & Pe Construct SRL –Spedition Umb SRL – Tehnostrade SRL – Intertranscom Impex SRL.

Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22 care are lungimea de 791 m.

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și include construcția a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna care are lungimea de 380 m.

Toate cele patru tronsoane ale Autostrăzii Buzău – Focșani (Secțiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova.

Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025).

Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național, conform analizei din Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane. Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei.

Semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Sus