Oferte locuri de munca top

A fost ales constructorul sectiunii 4 din Autostrada Sibiu – Pitesti

La circa 1,7 miliarde de lei se ridică valoarea ofertei desemnată câștigătoare a licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, Tigveni – Curtea de Argeș.

Adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire pentru acest contract au fost transmise ieri. Secțiunea are lungimea de 9,86 km.

Ofertantul desemnat câștigător este  Porr Construct SRL, cu preţul de 1.678.873.122 de lei, fără TVA.

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă cu complexitate ridicată, astfel:

* construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 m, dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km 84+341, în lungime de 630 m:

* construirea unui Tunel în lungime de 1350 m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

Este o secțiune dificilă cu o lungime de aproximativ 10 km, dintre care un tunel de 1,3 km, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri și 3 pasaje. Constructorul desemnat este aceeași firmă austriacă de pe lotul 1, Sibiu-Boița, unde lucrările merg bine și sunt în termen, cu intenție de finalizare la sfârșitul lui 2022.

Îmi doresc să avem utilaje în teren cât de curând pe lotul 4 și să nu mai existe contestații pentru această licitație, și așa întârziată din această cauză”, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a acestora este de10 ani.

În perioada următoare, după îndeplinirea termenelor legale privind formularea contestațiilor, precum și după soluționarea eventualelor contestații/plângeri formulate în cadrul procedurii de atribuire, ofertantul câștigător va fi invitat la sediul CNAIR pentru semnarea contractului.

Situația pe restul secțiunilor este următoarea:

* Lot 2 – au fost depuse ofertele în cadrul licitației, iar la CNAIR se lucrează la evaluarea acestora. Această secțiune este cea mai dificilă a acestei autostrăzi, în Valea Oltului – are 31 de km și cuprinde 7 tuneluri + 27 de viaducte.

* Lot 3 – tot o secțiune în relief dificil, și acest lot este în licitație, iar zilele acestea se va anunța lista scurtă a ofertelor rămase în cursă.

* Lot 5 – Curtea de Argeș – Pitești, este în curs de finalizare proiectarea și urmează să fie emisă autorizația de construire în curând.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus