Oferte locuri de munca top

A fost ales castigatorul concursului de solutii pentru un centru multicultural

Cinci firme de arhitectură și proiectare din Brașov, București și Cluj-Napoca s-au înscris în concursul de soluții pentru edificarea unui Centru Cultural Multifuncțional în Municipiul Oradea, organizat de Consiliul Județean Bihor.

Premiile acordate sunt:

* premiul I – valoarea contractului de proiectare, în limita a 3% din valoarea devizului estimativ general al proiectului câștigător,

* premiul II – 40.000 lei,

* premiul III – 25.000 lei,

* mențiuni pentru locurile 4 și 5 și

* diplome de participare pentru toți cei care s-au înscris.

Pe primul loc s-a situat firma Stefano Pozzi & Partners SRL, din Brașov.

Proiectul câștigător a obținut 72,4 din 100 de puncte.

Pe locul al II-lea s-a clasat firma Atelier Mass SRL, cu 71,8 puncte, iar pe al III-lea loc, Mladin Workshop for Architecture SRL, cu 69,8 puncte.

Locurile 4 și 5 au fost ocupate de Re-Act Now Architecture SRL și Dico și Țigănaș birou de proiectare SRL.

Acest centru va avea 4 – 4.500 mp construibili și va deservi o serie de activități: spectacole, conferințe, congrese și alte tipuri de manifestări.

Clădirea ar urma să aibă o sală principală cu o capacitate de 1.000 – 1.200 de locuri și alte săli de conferințe adiacente. Poate fi utilizat, de asemenea, de mediul de afaceri. ”Vom depune acest proiect pentru finanțare cu fonduri europene, prin programul transfrontalier România – Ungaria”, a declarat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

„Scopul este ca până la jumătatea anului viitor să avem un proiect, după care să dăm drumul la licitația pentru executarea investiției. Vom începe lucrările din bugetele Consiliului Județean Bihor, urmând ca după aceea să decontăm din fonduri europene, în așa fel încât acest centru să devină o realitate până în 2024, sperăm noi”, a adăugat  Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Juriul a acordat puncte în funcție de următoarele criterii:

(1) creativitate, originalitate și calitate arhitecturală/ urbanistică/ funcțională/ peisagistică – maxim 55 puncte,

(2) viabilitate, raționalitate și sustenabilitate – maxim 30 de puncte,

(3) atingerea obiectivelor propuse prin temă – maxim 10 puncte și

(4) calitatea și claritatea reprezentării ideilor – maxim 5 puncte.

Centrul Cultural Multifuncțional va fi construit în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

Urmând să găzuiască spectacole, concerte, congrese sau conferințe, noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în Municipiul Oradea și județul Bihor.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus