Oferte locuri de munca top

A 3-a transa din banii PNRR a intrat in tara

A treia tranșă de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență a fost primită de Ministerul Finanțelor. Astfel, gradul de încasare a ajuns la 42% din totalul alocat.

Suma de 521 milioane de lei a fost încasată ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600 de mii de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investițiile din cadrul jaloanelor PNRR.

“Este cea mai mare sumă primită până acum și adăugând și primele două tranșe încasate anul trecut ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Pentru conectarea celor 600 de mii de case de marcat, întreprinzătorii au posibilitatea să deducă din impozitul pe venit/profit cheltuielile ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

Aproape 40 de parcele, pregatite pentru construirea de case

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), se ridica la sfârșitul anului trecut la suma de 338 mililoane lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus