Solplanet x AeroFix

Institutul Regional de Oncologie Timisoara: A fost lansata licitatia

Licitația pentru construirea Institutului Regional de Oncologie Timișoara a fost lansată, după cum a anunțat Alfred Simonis, preşedintele ales al Consiliului Judeţean Timiş, deși anunțul încă nu a apărut pe SEAP

” Spuneam, în urmă cu două luni, că ruina aflată pe Calea Torontalului va deveni istorie și iată că, de azi, suntem în faza în care pornim licitația pentru a găsi un constructor care să ridice Institutul de Oncologie.

A fost o muncă titanică pentru a reuși să punem la punct toată documentația necesară scoaterii la licitație, pentru a obține toate avizele și autorizațiile, dar până la urmă am reușit.

Vorbim despre cea mai mare investiție în sistemul de sănătate din România, în afara Bucureștiului, acest proiect costând peste 250 de milioane de euro, iar această unitate sanitară reprezintă speranța pentru mii și mii de pacienți oncologici din toată zona de vest a țării și nu numai”, a declarat Alfred Simonis.

Conform proiectului, viitorul Institut Regional de Oncologie Timișoara va avea 250 de paturi și va cuprinde un ambulator de specialitate integrat cu 26 de cabinete medicale pentru fiecare subspecialitate, precum și săli de tratament.

Totodată, unitatea medicală ce va fi construită pe Calea Torontalului va dispune de șase săli de operație, radioterapie, laborator de medicină nucleară, dar și un centru de transplant medular și celule stem.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus