Oferte locuri de munca top

A inceput construirea spitalului din Tecuci

Au început lucrările de construire a noului spital din Tecuci, din județul Galați.

Viitoarea clădire va avea peste 10.000 de mp suprafață desfășurată.

Valoarea totală a investiției este de 39 milioane de euro, fondurile fiind asigurate din bugetul Consiliului Județean Galați.

“Am alocat din bugetul propriu al Consiliului Județean aproape 40 de milioane de euro pentru această construcție. (…) Am decis să construim un spital nou și modern, fără saloane aglomerate, cu săli moderne de operație și aparatură medicală de ultimă generație, de la RMN și echipamente de radiologie la un nou computer tomograf”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Contract de proiectare și execuție lucrări pentru ”Construire corp nou spitalul municipal Anton Cincu Tecuci, județul Galați” a fost atribuit pe 11 ianuarie a.c. asocierii

Coop Galați (lider), Tancrad, Atelier Unbuilt SRL, valoarea contractului fiind de 91.171.999 lei fără TVA.

Clădirea principală actuală a Spitalului Municipal “Anton Cincu” are peste 120 de ani vechime, saloane cu 6-8 paturi, nu are subsol și nu mai corespunde normelor tehnice și sanitare actuale.

În noua clădire, saloanele vor avea câte două paturi și toaletă proprie, iar pe fiecare etaj va exista și câte o rezervă cu un singur pat.

Noua clădire va avea 107 paturi, din care 10 pentru secția ATI.

În noul spital, vor funcționa următoarele secții medicale:

* Parter: Zonă internări/externări, Radiologie, Farmacie, Anatomie patologică.

* Etaj 1: Ortopedie, Laborator Analize Medicale, Endoscopie (2 săli intervenție) și Spitalizare de zi.

* Etaj 2: Medicină internă.

* Etaj 3: Chirurgie și ATI

* Etaj 4: Bloc operator.

* Etaj 5: Zona tehnică.

“Noul spital va avea o suprafață dublă pentru secțiile medicale față de ceea ce există acum, laboratoare moderne, circuite medicale, dotări, utilități și finisaje la cele mai înalte standarde și, în sfârșit, o zonă pentru spitalizarea de zi. De asemenea, vor fi amenajate patru săli moderne de operații și două săli pentru intervenții endoscopice. Mai mult 60% din activitatea unității medicale se va derula în noul spital”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2024

Sus