Oferte locuri de munca top

Cladiri, scutite de impozit pe o anumita perioada

Camera Deputaților a adoptat o nouă scutire de impozit/taxă pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, în anumite condiții. Modificarea va fi realizată la nivelul Codului fiscal.

Proiectul de lege trebuie să fie promulgat de președinte, prevederile urmând să intre în vigoare de la începutul anului viitor.

Astfel, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare nu se va datora impozit/taxă pe clădiri pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, care nu au fațada stradală și/sau principală renovată sau reabilitată conform prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.

Aceasta începând cu data autorizației de construire și până la data procesului-verbal de recepție finală privind lucrările efectuate, cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996.

Noua facilitate vine în contextul în care este necesară reabilitarea urgență a unui număr cât mai mare de monumente istorice.

Scutirea de taxă ar trebui să încurajeze realizarea cât mai rapidă a lucrărilor de renovare/reabilitare, cred inițiatorii proiectului legislativ.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus