Oferte locuri de munca top

Fonduri nerambursabile pentru productia de materiale de constructii

Pentru creșterea producției interne de produse și materiale de construcții și reducerea deficitului comercial provenit din importul de materiale de construcții, statul va acorda fonduri prin Programul național pentru dezvoltarea producției interne de produse și materiale de construcții.

Ghidul Solicitantului pentru acest program a fost finalizat și a intrat în dezbatere publică.

Prin schema de ajutor de stat se finanțează, prin granturi, investiţii în active corporale și necorporale legate de înființarea unei unităţi noi, extinderea capacităţii unei unităţi existente sau diversificarea producţiei unei unităţi prin produse sau servicii care nu au fost fabricate anterior în unitate.

Schema de ajutor de stat este multianuală, respectiv pentru perioada 2023-2026, bugetul alocat acesteia fiind echivalentul în lei al sumei de 596 milioane euro.

Pentru anul 2024, bugetul alocat respectivei scheme este echivalentul în lei al sumei de 149 milioane euro.

Ghidul solicitantului stabilește indicatorii cantitativi și calitativi aferenți investițiilor care vor fi realizate de beneficiari.

De asemenea, stabilește mecanismul aferent obținerii acordului de finanțare și a mecanismului de plată al ajutorului de stat.

În plus, stabilește și situațiile și mecanismul privind revocarea acordului pentru finanțare și recuperarea ajutorului de stat.

Aproape 14 mil euro, pentru realizarea unor parcari multietajate

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus