Oferte locuri de munca top

Centrala electrica de termoficare Titan va cauta constructor

Proiectul de construire în Capitală a unei centrale electrice de termoficare în cogenerare de înaltă eficiență, cu capacitate instalată de până la 50 de Mwe, intră în linie dreaptă.

Titan Power SA a demarat faza de autorizare a lucrărilor de demolare și construcție în vederea pregătirii pentru achiziționarea lucrărilor la Centrala Electrică de Termoficare – CET Titan București.

Pentru acest proiect au fost deja parcurse etapele: elaborare Studiu de Fezabilitate, Studiul de Racordare la RED, obținerea tuturor avizelor conform Certificatului de Urbanism, inclusiv Acordul Tehnic de Racordare pentru conectarea la rețea.

Această centrală va fi echipată cu cinci grupuri motor-generator, care vor utiliza atât gaz metan, cât și amestecuri cu hidrogen.

„Este prima investiție majoră din ultimii 15 ani pentru producerea agentului termic în București. Anul viitor se împlinesc 10 ani de cât fostul CET din Titan a fost tăiat la fier vechi. Acum venim cu un proiect modern, la cele mai noi standarde, care va furniza căldură și apă caldă pentru cartierele Titan și Pantelimon, dar și energie electrică”, a declarat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei.

El a ținut să mai precizeze: ”Nu este însă suficient, iar efectele se vor simți mai ales atunci când Primăria Generală va reabilita cu adevărat sistemul de conducte prin care agentul termic ajunge efectiv în casele bucureștenilor. Încă avem pierderi imense în sistem, peste 1500 de tone de apă fierbinte în fiecare oră, ceea ce înseamnă costuri mari la întreținere pentru cetățenii Capitalei. Din păcate, doar 2 km de rețea au fost reabilitați pe fonduri europene în ultimii trei ani de zile — o mare dezamăgire”.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Imediat după obținerea ultimelor documente necesare (Autorizație de Desființare / Autorizație de Construire), care vor fi finalizate în anul 2024, se va trece la etapa de achiziție a lucrărilor, procurarea echipamentelor, edificare, ulterior, la calificarea și obținerea Procesului-Verbal de Finalizare (PIF) a centralei.

Aceste ultime etape sunt planificate pentru sfârșitul anului 2026.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus