Solplanet x AeroFix

Lucrarile de constructii, peste nivelul de anul trecut

Prima lună de toamnă a adus o ușoară temperare a lucrărilor de construcții, volumul lucrărilor fiind mai redus în septembrie față de august. Dar a fost mai mare decât în septembrie anul trecut.

Comparativ cu august, în luna septembrie, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a fost cu mai mic 1,9% arată cele mai noi date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Față de luna septembrie 2022, creșterea este de 10,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Septembrie 2023, comparativ cu august 2023

Scăderea volumului lucrărilor de construcții ca serie ajustată a fost evidențiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,0%), lucrările de construcţii noi (-2,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-1,8%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-6,5%), clădirile rezidenţiale (-4,4%) şi la construcţiile inginereşti (-3,0%).

Septembrie 2023 comparativ cu septembrie 2022

Ca serie ajustată, pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de construcţii noi (+18,0%), lucrările de reparaţii capitale (+1,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+0,5%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+26,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+3,3%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 9,6%.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Perioada 1.I-30.IX.2023 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2022

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,1%.

Această creştere a fost evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+24,4%), lucrările de construcţii noi (+13,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,1%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+32,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,2%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,3%.

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus