Oferte locuri de munca top

ANAF trebuie sa restituie aproape toata suma imputata Alum Tulcea

Rafinăria de alumină Alum Tulcea a obținut câștig de cauză la Curtea de Apel Constanța în ceea ce privește contestația pe care a depus-o împotriva unei decizii de impunere ANAF.

Astfel, în urmă efectuării unui control de către ANAF, DGFP Galați, prin AJFP Constanța, s-au stabilit obligații suplimentare de plată în sarcina societății în valoare de 19,67 milioane de lei.

Aceste obligații au fost achitate potrivit dispozițiilor actului de control încă din anul 2020, dar societatea a contestat decizia de impunere. Recent contestația a fost admisă aproape în totalitate de către instanța de fond.

Curtea de Apel Constanța a dispus restituirea către Alum a sumei de circa 18,2 milioane de lei.

Soluția poate fi atacată cu recurs de către ANAF.

Alum Tulcea consideră decizia de impunere că fiind netemeinică și nelegală și își va apăra poziția prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție.

Cu un capital social subscris și vărsat de peste 488,41 milioane lei, Alum Tulcea este singura rafinărie de alumină din România și are o capacitate de producție de 600.000 tpa.

Cea mai mare parte a aluminei fabricate la Tulcea este utilizată de Alro, pentru producerea aluminiului.

Compania are peste 700 de salariați.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Alro SA  parte dintr-un grup integrat pe verticală care produce aluminiu, care acoperă tot procesul tehnologic de la extracția bauxitei și până la obținerea produselor procesate.

Firma Alro este o subsidiară a Vimetco PLC, companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală, care are operațiuni în România, China și Sierra Leone, Africa.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus