Oferte locuri de munca top

Proiect rutier, de 73 mil euro, depus spre finantare

Un proiect major de modernizare a aproape 60 de km de drum județean a fost depus spre finanțare.

Valoarea acestui proiect, care are partea de proiectare deja finalizată, este de peste 73 milioane de euro, TVA inclus.

Proiectul vizează lucrări de modernizare pe ruta Bălăbănești – Bălășești – Ciureștii Noi – Ciureștii Vechi – Cotoroaia – Cerțești – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – Șendreni (extravilan) – intersecţia cu DN25 (pod sat Traian), din județul Galați.

Această axă rutieră, care leagă nordul de sudul județului, este formată din cinci drumuri județene.

”Avem deja certitudinea că vom primi finanțare europeană, acest proiect făcând parte dintr-o listă prestabilită de proiecte deja selectate care vor primi fonduri din bugetul UE. Lucrăm de mult la acest proiect, am finalizat și proiectarea tehnică, tot cu fonduri europene, avem gata și licitația pentru desemnarea constructorului, astfel că așteptăm semnarea contractului de finanțare pentru a demara la propriu lucrările”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Este o investiție amplă, care prevede consolidarea fundației drumului, lărgirea părții carosabile, modernizarea a 12 poduri și a peste 1.000 de podețe.

Aceasta vizează și amenajarea de trotuare, piste de bicicletă și sisteme de colectare a apelor pluviale.

”Mai mult, în cadrul acestui proiect, vom primi fonduri și pentru împădurirea a peste 60 de hectare de teren, pentru reducerea efectelor poluării”, a continuat președintele CJ Galați.

Valoarea acestui proiect este de 363.553.570 de lei, TVA inclus.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Finanțarea acestui proiect va fi asigurată cu fonduri din Programul Regional Sud-Est 2021-2027.

Pentru atribuirea contractului de execuţie lucrări de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport regional pe tronsonul funcțional de interes județean DN 24D – DJ 251 B – DJ 251 A – DJ 251 H –DJ 251 – DJ 255 A – DN 25 a fost depusă o singură ofertă, cea a asocierii Tancrad (lider), Oldroad Construct, Lemacons, Citadina 98. Valoarea estimată a acestui contract este de 278.909.571 lei fără TVA.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus