Oferte locuri de munca top

Peste 10km din DJ 108S vor fi modernizati

Drumul județean DJ 108S: Zalha – Bezded – Cernuc va fi modernizat, în acest sens fiind semnat contractul de execuție a lucrărilor.

Contractul are o valoare totală de circa 51 milioane de lei, iar proiectul privind modernizarea drumului urmează să fie depus spre finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027, a anunțat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Dintre cele nouă firme și asocieri de firme care au depus oferte, autoritatea contractantă a ales să atribuie contractul firmei Transilvania Grand Construct SRL din Bistrița.

Tronsonul în lungime de 10,4 km, din pământ și piatră, se află într-o stare avansată de degradare, având în vedere că nu a fost niciodată reabilitat.

Principalele lucrări ce vor fi executate în cadrul proiectului includ modernizarea structurii rutiere, refacerea/înființarea podurilor și podețelor, amenajarea accesului la proprietăți și a stațiilor de autobuz, realizarea de șanțuri pereate, ziduri de sprijin și rigole, montarea parapetelor de siguranță, precum și lucrări de semnalizare rutieră.

Cum vor fi modificate normele de proiectare si amplasare a lucrarilor

Durata de execuție este de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Acest proiect nu înseamnă doar modernizarea infrastructurii rutiere, ci este un angajament față de comunitățile de pe traseul Drumului Județean 108S, un răspuns concret la nevoile și așteptările localnicilor. Îmi doresc din toată inima să nu mai existe cetățeni de «rangul 1» sau «rangul 2» și să eliminăm barierele care limitează accesul la oportunități. Prin această investiție, ce deschide calea către abordarea unor proiecte viitoare, vom scoate din izolare satele din zonă, asigurându-le o mai bună conectivitate cu localitățile învecinate”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus