Oferte locuri de munca top

Incepe modernizarea canalului colector in Craiova

Astăzi încep lucrările de reabilitare a canalului colector pe sectorul de drum cuprins între intersecția cu strada Brestei până la intersecția cu strada Dimitrie Gerota, din municipiul Craiova.

Autorizația de construire a fost semnată la finele săptămânii trecut, după cum a anunțat

Lia Olguța Vasilescu, primărița orașului.

Contractul ”Reabilitare canal colector-staţie de epurare Municipiul Craiova (P.T. și D.E, verificare tehnică de calitate, asistență tehnică, execuție)” are valoarea de peste 4 milioane de euro. Acesta a fost atribuit, pe 9 august a.c., asocierii Umiva Engineering SRL – Bertoni Construct SRL.

Proiectul prevede decolmatarea, investigarea defectelor ascunse și repararea acestora.

După decolmatare, se va efectua curățirea cu apă sub presiune a canalului, astfel încât pe tot perimetrul interior al prefabricatelor să fie vizibil betonul, fără depuneri.

În urma acestei proceduri, se va stabili dacă există defecțiuni ascunse ale prefabricatelor de beton și dacă se impun reparații suplimentare.

În zonele în care sunt vizibile tasări sau chiar goluri, se va proceda la decopertare, umplerea cu pământ în straturi, compactare și refacerea carosabilului și a pistei de biciclete.

Proiect rutier de peste 27 mil euro, in pregatire

Canalul colector de pe strada Râului este cel mai important colector de ape pluviale din municipiul Craiova care începe de la Balta Craioviţa şi se descarcă în râul Jiu, zona Făcăi.

Investiția se preconizează a fi executată în 10 luni de la începerea lucrărilor, iar perioada de garanție va fi de 36 luni.

„Reabilitarea este necesară pentru stoparea distrugerii părții carosabile și pietonale a străzii Râului” a declarat Lia Olguța Vasilescu, primărița orașului Craiova.

Acesta le-a amintat conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi instituite.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus