Oferte locuri de munca top

Inca unui constructor italian ii va fi reziliat contractul cu CNAIR

Constructorii italieni întâmpină probleme în executarea lucrărilor rutiere contractate cu CNAIR.

După Tirrena Scavi căreia i-au fost reziliate toate contractele cu CNAIR, iată că un alt constructor italian pierde un important contract rutier.

Este vorba de contractul în valoare de peste 47 milioane de euro pentru proiectare și execuție Drum de Legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69.

”În acest ritm nu putem continua, așa că reziliem contractul și reluăm licitația pentru a contracta cu un constructor serios”, a anunțat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Constructorul italian Todini Costruzioni Generali S.p.A. a semnat cu CNAIR acest contract pe 1 februarie 2021.

După doi ani, în februarie anul acesta valoarea contractului a fost majorată cu 22,71%, ajungând la 232.624.799 lei, fără TVA.

”Constructorul italian a dat dovadă de neseriozitate și nu a găsit resurse pentru a finaliza construcția celor 9,9 km la profil de drum național cu patru benzi de circulație. Nu pot accepta un progres de doar 4% după opt luni”, a declarat Cristian Pistol.

El a mai spus că acest contract trebuia finalizat în luna martie anul acesta, însă după mai bine de doi ani de la începerea lucrărilor stadiul fizic este de doar 24,26%.

Incep lucrari rutiere de 3 mil euro

Contractul prevedea jumătate de an pentru proiectare și un an și jumătate pentru  execuția lucrărilor.

Traseul drumului de legătură are o lungime de 10 km și începe cu circa 300 de metri înaintea intersecției existente dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est spre Autostrada A1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus