Oferte locuri de munca top

Vor incepe lucrari rutiere de peste 100 mil euro

După ce, la finele lunii trecute, a fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor, iată că acestea pot demara având în vedere că a fost emisă autorizația de construire.

Sunt lucrări de amploare a căror valoare depășește 100 milioane de euro.

Durata de execuție prevăzută este de un an și jumătate.

Astfel, vor începe lucrările la Drumul Expres pentru realizarea legăturii dintre Autostrada A3 (Zona Turda) și drum național DN 1 (Zona Tureni) – etapa 1.

Acestea vor fi executate în extravilanul localităților Petreștii de Jos și Tureni din județul Cluj.

Contractul pentru execuția lucrărilor a fost atribuit asocierii Dimex-2000 Company (Leader) – Obras Publicas Y Regadios – Opr Asfalt – Autotehnorom – Con-A Operations, la prețul de 562,61 milioane de lei, fără TVA.

Intervențiile autorizate vizează execuția lucrărilor de drumuri (structură rutieră, terasamente, noduri rutiere; poduri/pasaje/viaducte); de colectare și scurgere a apelor; consolidări (îmbunătățirea terenurilor slabe de fundare, lucrări de protecție a taluzurilor, amenajarea taluzurilor de debleu/ramble).

De asemenea, vor fi executate lucrări hidrotehnice (relocare râul Negroteasa); de amenajare canale de scurgere; de corectare a traseului DN1; conectare a rețelei de drumuri locale; drumul de acces pentru punct de sprijin întreținere.

Contract de circa 45 mil euro, cu un singur mare ofertant

Vor fi executate și lucrări de siguranța circulației; sistem ITS; iluminat exterior (poduri/pasaje/viaducte/bretele).

Totodată, au fost autorizate și lucrări punct de sprijin/întreținere (lucrări de arhitectură, rezistență, detectarea și stingerea incendiilor, electrice, sanitare, instalații termice și ventilații, instalatii video circuit închis); lucrări de relocare și protejare utilități (apă, canalizare, electrice de joasă și medie tensiune, telecomunicații).

Valoarea lucrărilor autorizate este de 528.425.774 lei, fără TVA, reprezentând valoarea

lucrărilor declarată de solicitant, înscrisă în cererea de autorizare.

Documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – DTAC, actualizată în septembrie anul trecut.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus