Solplanet x AeroFix

Penalitati calculate de ANCPI au fost anulate de instanta

Deși ANCPI a pretins penalități pentru întârzieri în finalizarea unui contract de înregistrări cadastrale, acestea au fost anulate de instanță.

Contractul subsecvent pentru servicii de înregistrare sistematică a imobilelor în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară, a proprietăților rurale situate în UAT Drăgănești-Vlașca din județul Teleorman, a fost finalizat cu o întârziere de peste 150 de zile.

Acest contract a fost atribuit de ANCPI asocierii formată din firmele Geomatics Integrated Services SRL (lider), Komora Engineering SRL și Ingeo Proiect SRL.

Valoarea totală a contractului subsecvent a fost de 880.644 fără TVA, respectiv 1.047.967 lei cu TVA.

Pentru activitatea „Derularea lucrărilor de specialitate” prestatorul a alocat o durată mai mare cu 157 de zile decât cea prevăzută în cuprinsul Graficului de prestare a serviciilor/UAT Drăgănești-Vlașca.

Ca urmare, ANCPI a calculat penalități de întârziere în valoare de 33.158 lei.

Dar, conform unei decizii definitive pronunțată de Curtea de Apel București, Prestatorul nu datorează ANCPI aceste penalități.

Mai multe proiecte de construire locuinte, autorizate in Capitala

Această decizie arată că întârzierile în derularea programului național de cadastru nu sunt neapărat din cauza firmelor implicate, care ar fi lucrat încet, în mod nejustificat.

Funcționarii publici și legislația au partea lor de responsabilitate.

Programul naţional de cadastru şi carte funciară se derulează de 8 ani și numărul imobilelor cadastrate este în continuare foarte scăzut, ceea ce îngreunează accesarea fondurilor europene pentru programele de dezvoltare a comunităţilor locale.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus