Solplanet x AeroFix

Contracte de peste 10 mil euro, semnate pentru infrastructura de transport

Au fost semnate contractele de realizare a infrastructurii necesare traseelor de transport, în valoare de peste 10 milioane de euro (peste 53,16 milioane lei).

Este vorba de contractele din cadrul proiectelor „Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroșani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului” – Componenta 1 și Componenta 2.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor a semnat cu Ion Băietrău, reprezentantul asocierii Demo-Idil Construct SRL (lider de asociere) și Citadina 98 SRL (asociat).

Documentele includ componenta de revizuire a proiectului tehnic, precum și asistența tehnică din partea proiectantului. Valoarea totală a celor două contracte este de 53.163.908 lei.

„Intenția noastră este, ca pe viitor, să facem parteneriate și cu alte primării din județ pentru a dezvolta infrastructura de transport public cu autobuze electrice”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

Contractele de execuție pentru Componenta 1 și Componenta 2 prevăd realizarea infrastructurii necesare traseelor de transport, prin amenajarea a 108 stații pentru călători, depou și garare autobuze, stații de întoarcere și/ sau încărcare a autobuzelor electrice, aflate la capăt de linie, reabilitarea infrastructurii rutiere pe mai multe sectoare de drum, precum și a trei poduri. Rețeaua de transport public este formată dintr-un traseu principal între localitățile Uricani și Petrila și 3 trasee secundare, respectiv Aninoasa – DN 66, Petrila – Jieț, și Valea de Brazi – Cheile Buții.

Constructii de 5 mii mp sc vor fi demolate

Componenta 1 prevede, printre altele, realizarea următoarelor:

* depou de autobuze la Vulcan, care include corp administrativ, spălătorie și spațiu de garare pentru autobuze, atelier de revizii și reparații

* stația de capăt Uricani (Valea de Brazi), care include spațiu administrativ și trei stații de încărcare

* stația de întoarcere și încărcare Petrila

* reabilitare a patru tronsoane de drum în Vulcan, Lupeni și Petroșani

* reabilitarea a trei poduri (două în municipiul Vulcan, unul la Petroșani (Livezeni) peste Jiul de Est

* 74 de stații de călători, cu facilități pentru persoanele cu dizabilități

Componenta 2:

* Stație de capăt la Aninoasa, cu corp administrativ și patru stații de încărcare

* Stație de întoarcere și încărcare Petrila-Jieț

* Stație de întoarcere la Cheile Buții

* Stație de întoarcere la Jieț

* 34 de stații de călători, cu facilități pentru persoanele cu dizabilități.

Stațiile vor fi dotate cu copertină și cu sisteme electronice de informare. În stațiile de călător, se vor monta automate pentru emiterea de carduri/tichete de călătorie (sistem e-ticketing).

Finanțarea este din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.  

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

 

Sus