Oferte locuri de munca top

Autostrada Leghin – Tg Neamt: A fost desemnat constructorul

A fost desemnat constructorul pentru cei 29,91 km ai secțiunii Leghin – Târgu Neamț, care face parte din Autostrada Unirii A8 Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași-Ungheni.

Câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția acestei secțiuni (a IIII-a a autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț) a fost desemnată asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, cu prețul de 1,56 miliarde lei, fără TVA.

Constructorul român trebuie să finalizeze lucrările în termen de doi ani și jumătate, din care 6 luni perioada de proiectare și doi ani perioada de execuție a lucrărilor,

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și, respectiv, după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, prin PNRR.

Pentru secțiunea I Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătura la Autostrada A3 (2,4 km) au fost depuse opt oferte, aflate în evaluare financiară până pe 25 iulie.

Contractul pentru execuția zonei de mijloc a autostrăzii (Secțiunea montană Miercurea Nirajului – Vânători Neamț, de 159 km) ar urma să fie scos la licitație până la sfârșitul acestui an.

Până la începutul anului 2024 să fi lansată licitația și pentru execuția tronsonului Lețcani – Ungheni.

Pentru realizarea secțiunii Târgu Neamț – lași – Ungheni din Autostrada Unirii A8 în prezent se derulează contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectării.

Calendarul de implementare al secțiunii Târgu Neamț – lași – Ungheni de pe Autostrada Unirii A8 prevede finalizarea studiului de fezabilitate pe 21 august a.c.

Tronson de drum judetean de interes national, modernizat cu 66 mil euro

Sus